Videomakers opgelet: stuur je beste video’s in voor MPJC showcasefestival

Het Mediapark Jaarcongres (MPJC), dé ontmoetingsplek voor de Nederlandse media-industrie, roept videomakers op hun beste en meest vernieuwende werk in te sturen. Uit de inzendingen zal de organisatie de meest in het oog springende producties selecteren voor een showcase-sessie in studio 21 tijdens het congres op 23 juni. In het kader van het thema ‘The Video Age’ wil het congres innovatieve en creatieve makers in het zonnetje zetten.

Tijdens het Mediapark Jaarcongres komt de Nederlandse media-industrie bij elkaar om zich te laten bijpraten rondom belangrijke ontwikkelingen in het huidige videolandschap. Welke video-innovaties gaan het medialandschap veranderen? Wat gebeurt er op het gebied van data, search en personalisatie? En waarom doen onze tv-formats het zo goed in Azië, terwijl tv-formats in het versnipperde medialandschap van Nederland dood verklaard worden? Onder meer Pim Schmitz (Talpa), Bert Habets (RTL) en Jan de Jong (NOS) gaan op deze vragen in tijdens het plenaire programma.

Showcasefestival in studio 21

Naast het plenaire programma bestaat MPJC uit een serie exclusieve expertsessies. Een van deze sessies zal plaatsvinden in studio 21, waar op de grote schermen achter het podium een showcasefestival wordt getoond. Nederlandse videomakers lichten kort hun beste videoproducties toe, waarna het publiek een impressie te zien krijgt. Voor dit showcasefestival is de organisatie van MPJC op zoek naar getalenteerde videomakers die hun werk willen tonen.

Videomakers die kans willen maken hun beste video’s tijdens dit media event te tonen kunnen hun motivatie en een linkje naar hun video of showreel sturen naar showcase@mpjc.nl. De organisatie maakt in aanloop naar het congres bekend welke videomakers zijn geselecteerd.