‘The Video Age’ centraal tijdens Mediapark Jaarcongres op 23 juni

Nederlandse mediatop spreekt over video innovatie en nieuwe verdienmodellen

Het Mediapark Jaarcongres (MPJC), dé ontmoetingsplek voor de Nederlandse media-industrie, zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 23 juni in Studio 21 op het Media Park. Onder meer Pim Schmitz (Talpa), Jan de Jong (NOS) en Jildou van der Bijl (LINDA Magazine) zijn aanwezig om hun visie te delen rondom het thema: ‘The Video Age’. Wat zijn belangrijke ontwikkelingen in dit videotijdperk, waarin aan de ene kant meer video om ons heen is dan ooit en de mogelijkheden voor makers enorm zijn, maar waar aan de andere kant geld verdienen met video steeds meer onder druk komt te staan door de versnippering van het publiek?

Thema MPJC2016: The Video Age

Video is overal. Op je smartphone, tablet, laptop of in je huiskamer op het grote tv-scherm. Van social media tot VOD-platform. Van virals tot virtual reality. De keuze is enorm! Dit videotijdperk biedt dan ook legio mogelijkheden aan videomakers. Transmedia storytelling, de immersive ervaring van virtual reality, dankzij big data steeds meer kennis over je publiek… De impact van video wordt groter dan ooit.

Maar hoewel de consumptie en productie van video steeds groter wordt, het bereik en de winstgevendheid bij kranten, radio en tv neemt alsmaar af. Alhoewel? Er zijn ook markten die explosief groeien. Neem China of Saoedi-Arabië waar tv-formats afkomstig uit onze markten gretig worden afgenomen en giga bereikcijfers realiseren. Tv-formats zijn nog niet aan hun einde. Wat betekent dit? Tijdens MPJC gaan verschillende spelers uit dit videotijdperk in op deze tegenstelling.

Nederlandse mediatop aanwezig

Tijdens het congres delen verschillende professionals hun visie op de ontwikkelingen in het videotijdperk. Welke video-innovaties gaan het medialandschap veranderen? Wat gebeurt er op het gebied van data, search en personalisatie? En waarom doen onze tv-formats het zo goed in Azië, terwijl tv-formats in het versnipperde medialandschap van Nederland dood verklaard worden? Er zijn bijdragen van onder andere: