Partners MJC 2017

MJC wordt al jaren ondersteund door partners. Naast de initiatiefnemers,  Beeld en Geluid en iMMovator, kunnen we rekenen op de steun van diverse partijen uit de sector. Ook partner worden van MJC2017? Lees hier meer over de partnermogelijkheden.

Partners van MJC2017 zijn:

Akamai
Akamai is the global leader in Content Delivery Network (CDN) services, making the Internet fast, reliable and secure for its customers. The company’s advanced web performance, mobile performance, cloud security and media delivery solutions are revolutionizing how businesses optimize consumer, enterprise and entertainment experiences for any device, anywhere.

Born4Jobs
Born4Jobs is al 15 jaar de meest gevraagde gesprekspartner als het gaat om arbeidsbemiddeling in de muziek-, media- en entertainmentbranche. Van CEO tot Artist Manager tot Telefoniste. Wij werven, adviseren en begeleiden midcareer en executive kandidaten, starters, stagiairs, payrollers en freelancers. Door onze jarenlange ervaring en ons uitgebreide netwerk zijn we als eerste op de hoogte van ontwikkelingen in de branche. Wij kennen de belangrijke spelers en weten wie waar past. Of juist niet, want in onze branche draait het, naast opleiding en ervaring, vooral ook om het type mens. Wij zoeken avonturiers, muziek- of filmliefhebbers, harde werkers die niet schrikken als ze een BN-er tegen het lijf lopen en het ook leuk vinden om een avondje ADE mee te pakken. Het type dat trots is om mee te werken aan het succes van landelijke radio, een vette dance hit of een mega evenement.

Chain
Chain Live Audio, Visuals, Light & Rigging is hét facilitaire bedrijf voor de Nederlandse broadcast- en evenementenindustrie. Het bedrijf is ontstaan uit lichtbedrijf Chain en Dutchview Licht en nu uitgegroeid tot een multidisciplinaire facilitair dienstverlener voor licht&rigging, geluid en video. Met veel “in house” productspecialisten per discipline die een productie begeleiden van de tekentafel tot het moment dat de laatste flightcase weer in de vrachtwagen zit.

Commissariaat voor de Media
Het Commissariaat voor de Media houdt toezicht op de naleving van de Mediawet en de Wet op de vaste boekenprijs. Het toezicht betreft radio, televisie, ‘videodiensten op aanvraag’ en Nederlandse boekuitgaven. Met zijn werk beschermt het Commissariaat de onafhankelijkheid, pluriformiteit en toegankelijkheid van het media-aanbod. Tegelijk ondersteunt het daarmee de informatievrijheid. 

Gemeente Hilversum
Bijna 10.000 mensen maken de media in Hilversum. Hier zijn de grote studio’s van de publieke en commerciële omroepen. Audio, video en animatie worden hier samengevoegd tot nieuws, informatie en entertainment. De gemeente Hilversum is trots op zijn mediabedrijven en werkt actief aan een klimaat waar ondernemers zich thuis voelen. Partners zijn daarbij onder andere de innovatieplatforms zoals iMMovator, kennisinstellingen zoals de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en natuurlijk de bedrijven zelf.

iMMovator Cross Media Network
IMMovator Cross Media Network heeft als doel het stimuleren van innovatie binnen de (cross)media sector. IMMovator wordt ondersteund door overheid en bedrijfsleven en heeft een sterk netwerk in de cross-media sector van ruim 8.000 leden. IMMovator is onder andere initiatiefnemer van de Monitor Creatieve Industrie, netwerk/kennisbijeenkomsten als de Cross Media Cafés, Media Future Week, het Mediapark Jaarcongres en sector ondersteunende projecten als het HbbTV Forum Nederland, Dutch Media Innovators, MediaMatters en het ketenoverleg Digitale TV.

Media Park Management
Het Media Park is het bruisende mediahart van Nederland. Elke dag werken hier ca. 6.000 mensen bij meer dan 125 bedrijven en organisaties. Dit vraagt om een professionele werkomgeving en flexibele service. Een hands-on, dedicated team van professionals staat dan ook dagelijks klaar om bewoners, bezoekers en relaties van het park te helpen. Het team van Media Park Management weet wat er speelt en kent het park, de huurders en zijn bewoners als geen ander. Het team doet er alles aan om een plek te bieden waar haar bewoners ongestoord kunnen verblijven, werken of ondernemen. En doelgericht kunnen bouwen aan de mediatoekomst van morgen. 

NEP
Infostrada Creative Technology vormt samen met Infostrada Sports en Infostrada Interactive de bedrijvengroep Infostrada. Kernactiviteit van Infostrada Creative Technology is audiovisuele facilitaire dienstverlening aan omroepen en bedrijfsleven met ruim 35 jaar ervaring binnen de Nederlandse facilitaire markt. Infostrada Creative Technology heeft ruim 200 vaste medewerkers dienst. Dagelijks helpt Infostrada Creative Technology bij de realisatie van circa 25% van alle Nederlandse televisieproducties en worden diverse gameplatforms en enterprise B2B oplossingen gefaciliteerd.

Nederlandse Publieke Omroep (NPO)
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is van iedereen en voor iedereen. NPO maakt programma’s op radio, televisie en internet. Door de programma’s van de NPO ben je in staat mee te doen aan het gesprek van de dag, voel je je onderdeel van de samenleving en kun je je op jouw manier ontwikkelen en nieuwe werelden ontdekken.

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. 
Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder.

Ooyala
Ooyala harnesses the power of big data to help broadcasters, operators and media companies build more engaged audiences and monetize video with personalized, interactive experiences for every screen. We go beyond traditional online video platforms, providing software and services combining best-of-breed technologies with industry-leading video analytics to help our customers optimize and automate video programming, video streaming and video syndication. Ooyala is an independent subsidiary of Telstra.

Rabobank Gooi en Vechtstreek
Rabobank Gooi en Vechtstreek is een oplossingsgerichte bank met betrokken professionals. Medewerkers die de ruimte krijgen om alles uit zichzelf te halen en op die manier het maximale voor u als klant kunnen betekenen. Wij komen met heldere adviezen en creatieve oplossingen die het best passen bij uw persoonlijke situatie. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat je alleen zó mensen kunt helpen bij het realiseren van hun ambities en plannen. En dan maakt het niet uit wat voor plan het is: een nieuwe keuken, een groter huis, een spaarrekening voor een kleinkind, een nieuw bedrijfspand of een speelhoek in een ziekenhuis. Wij vinden het vanzelfsprekend dat u als klant weet waar u aan toe bent. Onze vier klantbeloften ‘Betrokken bank’, ‘Het draait om u’, ‘We komen met een oplossing’ en ‘Afspraken maken, afspraken nakomen’ geven u hierbij extra zekerheid.

RTL Nederland
Met een krachtig zenderportfolio, een toonaangevend nieuwsbedrijf en een toppositie in digitale media en op de entertainment markt, is RTL Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van het land. Het bedrijf heeft met zijn zeven tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. De digitale activiteiten worden gekenmerkt door onder andere RTLXL.nl, Buienradar.nl  en Videoland.com, die er mede voor hebben gezorgd dat RTL een top 10 positie bekleedt in de digitale markt. Investeringstak RTL Ventures ontplooit activiteiten die ons direct in contact brengen met de consument. Met RTL Live Entertainment is het bedrijf actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen, zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten kan informeren en amuseren, overal en altijd.

Sena
Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor onze rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 28.000. Muzikanten en producenten krijgen hun vergoeding dankzij muzieklicenties. Bedrijven en organisaties sluiten die licenties bij ons af. Als organisatie zonder winstoogmerk betalen wij de geïncasseerde gelden zo snel mogelijk en tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben.

Studio21
Eventlocatie Studio21 ligt in het hart van Nederland op het Media Park te Hilversum. Hier voel je de magie van televisie én theater! De locatie is geschikt voor 50 tot 1.600 gasten, maar door andere studio’s aan te sluiten of als subruimte te gebruiken, kan de capaciteit verhoogd worden tot meer dan 5.000 gasten. Dat Studio21 en RTL Live Entertainment onderdeel zijn van RTL, biedt extra mogelijkheden. Studio21 is dé unieke all-in locatie voor jouw personeelsfeest, productintroductie, beurs, award show, concert, congres, theateruitvoering en televisieopname. 

Streamzilla
With millions delivered professional videos and live streams per year, StreamZilla is the selected streaming partner for professional customers all over the world. We live and breathe streaming media. Streaming is in our DNA. Hundreds of well-known and satisfied broadcasters, enterprises, publishers, streaming providers, content owners, sports clubs, governments, video production companies, web design companies and small businesses chose StreamZilla as their preferred media hosting and distribution partner. Because we deliver. We are a professional team of streaming media experts with backgrounds in media production, media technologies, senior Content Delivery Network technology developers and internet networking experts. We are not yet-another-volume-CDN competing on price to buy market share. We are a true premium streaming media provider, offering better performance, higher uptime, integrated support for all popular streaming technologies, premium media workflow features and professional customer support. At competitive rates. 

United
United, gehuisvest in het Muziekpaviljoen op het Media Park te Hilversum, is een full service organisatie op het gebied van faciliteiten, technisch en creatief support voor media en broadcast organisaties. Innovatie en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel en zijn speerpunten waarmee we onze positie in een sterk en snel ontwikkelende markt consolideren en verder uit bouwen. Vanuit onze product afdelingen c.q. diensten zijn wij in staat een zeer divers assortiment aan faciliteiten en services aan te bieden. Dankzij onze ervaring, betrokkenheid bij onze opdrachtgevers en flexibele aanpak zijn wij een natuurlijke partner voor veel media en broadcast organisaties.

Universal Publishing Production Music

RTV commercials, programmaleaders, filmtrailers, bedrijfsfilms en documentaires – bijna altijd zit er muziek onder. Dat komt soms van een componist die het in opdracht heeft gemaakt maar vaak ook uit een library vanwege het uitgebreide aanbod, de snelheid van licenseren en hoge kwaliteit. Universal Publishing Production Music is wereldwijd marktleider op het gebied van librarymuziek met bekende catalogi als Atmosphere, Bruton, Chappell en BBC Production Music met o.a. opnamen uit de prachtige serie Planet Earth. De volledige catalogus van Universal Publishing Production Music is beschikbaar in MP3, AIFF en WAV formaat via de website.