Expertsessie Ooyala – Future of Live Video

De expertsessie en de presentatie op het podium van Ooyala waren gericht op de toekomst van Live Video. Hoe zij in de presentatie tijdens het plenaire programma al vertelden dat live de belangrijkste bron is om interactiviteit te genereren, zo gingen zij tijdens de expertsessie hier dieper op in. Dit deden zij door middel van een diepte interview met o.a. Deborah Acosta (video editor van de New York Times) en Jeroen Doucet (ComingNextTV). Ook was er de mogelijkheid om vanuit het publiek vragen te stellen aan de 4 expert>

Ooyala

Live Video zie je steeds vaker voorbij komen. Het is interactief, actueel en je kan echt op emotie inspelen. Door Live Video te gebruiken laat je het publiek meedenken, dit kan bij een live nieuwsitem waar het publiek haar mening kan geven, maar ook bij een live videogame waarbij het publiek mee kan beslissen over de keuzes in het spel. Deze interactie zorgt voor een connectie van het publiek met het bedrijf. Het gaat bij live video niet zozeer om kwaliteit, maar meer om het bereik dat hiermee gegenereerd wordt. Dit komt ook omdat je op een heel andere manier de doelgroep bereikt.

Live video’s worden tegenwoordig al gebruikt voor Ad Hoc events, Planned events en lineaire programma’s. Live video heeft al 3,6 meer impressies bereikt dan VOD.

ooyala 2

Verslag: Esmée Antonucci, Fontys