Nieuwe formats

Een audiovisuele reis door een schilderij, dat is de interactieve documentaire Jheronimus Bosch, de Tuin der Lusten die Ingrid Walschots, Concept Director NTR Internet & Innovatie presenteerde. Als kijker kun je diep inzoomen op elk onderdeel dat je wilt zien van het drieluik van Bosch, of je kunt een rondleiding door het schilderij volgen. Elk deel is voorzien van speciaal gecomponeerde muziek en toepasselijke geluiden. Die klinken harder of zachter bij in- en uitzoomen. Bovendien is het schilderij op vijftig plaatsen voorzien van extra informatie in de vorm van teksten, die worden voorgelezen door Midas Dekkers. (tuinderlusten-jheronimusbosch.ntr.nl).

 

Presentatie Ingrid Walschots (NTR) op het Mediapark Jaarcongres 2016 from iMMovator
 

Sanne CousijnSanne Cousijn vertelde over de internetserie De meisjes van Thijs: in maximaal tweeëneenhalve minuut loopt Thijs elke keer weer op een grappige manier een blauwtje bij de meisjes die hij tegenkomt. Een cup-a-soup momentje, noemde Cousijn de filmpjes, waaraan ook bekende actrices graag belangeloos meewerkten. Eén seizoen was te zien op Comedy Central. Inmiddels is ze bezig om dit format (met als regels: kort, alleen Thijs en een meisje in beeld, en geen voorwerpen gebruiken die je niet zelf hebt) van online snacks om te zetten in een speelfilm van anderhalf uur. (www.meisjesvanthijs.nl).

GoSpookyHet jonge bedrijf GoSpooky van Tim van der Wiel en Liam Tjoa maakt Snapchat-campagnes. Om hun jonge doelgroep te begrijpen, moet je zelf Snapchat-gebruiker zijn, stelden Van der Wiel en Tjoa (18 en 19). Content voor Snapchat moet verticaal zijn, want een mobieltje houd je zelden horizontaal vast, en kort. Met ‘lenzen’ (filters), kun je allerlei beeldeffecten maken (een bloemenkransje op je hoofd zetten bijvoorbeeld) of laten zien waar je bent. Meer dan een speeltje: GoSpooky werkt onder meer voor Lowlands dit jaar, en voor een aantal producenten. (gospooky.com).

 

Ingrid Walschots (NTR) @ Mediapark Jaarcongres 2016 from iMMovator on Vimeo.

Sanne Cousijn (Blackframe) @ Mediapark Jaarcongres 2016 from iMMovator on Vimeo.

Tim van der Wiel & Liam Tjoa (GoSpooky) @ Mediapark Jaarcongres 2016 from iMMovator on Vimeo.