MPJC2016

We kijken terug op een zeer geslaagde editie van Mediapark Jaarcongres! Een dag die begon met de nieuwste cijfers van GfK en een geweldige keynote speech van Matt Locke over nieuwe manieren van storytelling en persoonlijke streams. Jan de Jong lichtte voor de pauze de strategie van NOS toe om iedereen, en dan met name ook jongeren, te bereiken. Vervolgens ging het publiek uiteen in diverse, drukbezochte expertsessies over o.a. het veranderende televisielandschap, data strategie en start-ups. 

pim schmitz 2

Na de lunchpauze kwamen nieuwe videomakers aan bod op het podium, met de jonge ondernemers van GoSpooky over snapchat, Ingrid Walschot (NTR) over de interactieve docu ‘Jheronimus Bosch, de Tuin der Lusten’ en Sanne Cousijn (Blackframe) over de internethitserie ‘De meisjes van Thijs’. Jildou van der Bijl (LINDA TV) ging in gesprek met dagvoorzitter Rens de Jong over de online video strategie van LINDA, waar bereik, data en social centraal staan. Wendy Bernfeld (Rights Stuff) liet zien hoe de markt voor online video nu snel verandert en zeer internationaal aan het worden is, en welke mogelijkheden dit biedt voor lokale platforms en onafhankelijke makers. 

GoSpooky

Tijdens het laatste deel van MPJC kwamen de grotere spelers in het videolandschap aan bod. Pim Schmitz (Talpa) gaf een openhartig interview over de export van formats naar China en ook Michiel Duijvendijk (NEP) benadrukte dat we internationaal als klein landje eigenlijk best goed meedoen! Tenslotte deelden Geert-Jan van der Snoek (TMG), Jan Riemens (Zoomin.TV), Bert Habets (RTL) en Henk Hagoort (NPO) hun visie. 

publiek 5

Het MPJC is op diverse manieren vastgelegd:

Foto’s: 

Video’s:

Verslagen:

Radio:

Twitterverslag:

Pers:

En lees hieronder wat de pers schreef over MPJC:

Verslag MPJC

Ziggo Sport

Matt Locke

Jan de Jong

David Mühle

Wendy Bernfeld

Pim Schmitz

Michiel van Duijvendijk

Geert-Jan van der Snoek

Bert Habets

Jan Riemens

Henk Hagoort

Expertsessies

ReThinking Media special The Video Age, in samenwerking met Mediapark Jaarcongres

Jildou van der Bijl