MPJC ‘The Video Age’ vanaf 10.00 uur live te volgen met opening Matt Locke

MPJC The Video op diverse manieren online te volgen

Beeld en Geluid, iMMovator en Media Academie organiseren vandaag voor de negende keer het Mediapark Jaarcongres in studio 21. Het congres, met thema ‘The Video Age’, belicht het nieuwe videolandschap vanuit verschillende kanten: van nieuwe platforms, spelers en business modellen tot het gebruik van data en de export van tv-formats. Met bijdragen van onder andere Jan de Jong (NOS), Jildou van der Bijl (LINDA Magazine) en Geert-Jan van de Snoek (TMG). Het congres is vanaf 10.00 live te volgen via een livestream, visual radio en diverse social media.

Livestream

Vanaf 10.00 is het plenaire congresprogramma, dat geopend wordt door internationale spreker Matt Locke (Storythings), live te volgen via een livestream vanaf de website van MPJC. De stream wordt verzorgd door United en Streamzilla, beide partner van het evenement. Dit jaar wordt het congres voor de eerste keer ook live uitgezonden op YouTube en Facebook.

René Delwel, CEO United: “Als vriend van MPJC vindt United het belangrijk dat de verhalen die de sprekers op het podium delen goed worden vastgelegd en gedeeld. De kennis en ervaringen worden daarmee breder verspreid door onze sector. Daarom zorgen wij voor een professionele registratie en streamen we het congres naar diverse platforms.”

Visual Radio

Radiostation New Business Radio doet de hele dag live verslag van MPJC, met sfeerreportages, topsprekers, studiogasten, innovaties en live reportages vanaf het congres. Uiteraard kan ook, in het kader van het thema ‘The Video Age’, de gehele dag live radio worden gekeken via visual radio. De gehele audio- en videoregistratie van New Business Radio wordt gemaakt in nauwe samenwerking met Promare Communicatie & Media en Kees van ’t Hof Broadcast Services.

”Mooi dat we er met New Business Radio weer live bij zijn dit jaar! We zien steeds meer de ontwikkeling dat radio, maar zeker ook visual radio, wordt ingezet als geïntegreerd onderdeel van een event. Het MPJC2016 is hir een uitstekend voorbeeld en past bovendien uitstekend binnen ons radioformat”, aldus Lars Schotanus van New Business Radio.

Social Media

Daarnaast is het congres op diverse manieren via social media te volgen. Er zijn reporters die via Periscope kijkjes achter de schermen geven van het congres en je het congres mee laten beleven. Ook via twitterfacebook en instagram worden opmerkelijke uitspraken en sfeerimpressies gedeeld. Tenslotte worden de bezoekers van MPJC opgeroepen via snapchat beelden te delen met het account van GoSpooky. GoSpooky bundelt de verhalen tot één snapchat aftermovie van het congres.

Bekijk hier het complete programma, de sprekers line-up van het Mediapark Jaarcongres. Naast het plenaire programma dat in het teken staat van ‘The Video Age’ host het MPJC een aantal gratis te bezoeken expertsessies. In deze verdiepende sessies komen onderwerpen als UHD, Interactief video decor, augmented reality en storytelling aan bod. Het Mediapark Jaarcongres is een initiatief van iMMovator Cross Media Network, Media Academie en Beeld en Geluid.