Expertsessie: de nieuwe generatie mediaspecialisten

Aanbieder: iMMovator

Tijd: 11.30-13:00 uur

Locatie: Beeld en Geluid BenG Lab 2, Media Parkboulevard 1, 1217 WE  Hilversum

De sessie wordt geleid door:

Master in Data: de nieuwe generatie mediaspecialisten

Data kunnen veel vertellen over gebruikers en hun consumptie. In het tijdperk van slimme steden, slimme meters, data-gedreven programma’s en alles-metende slimme toestellen hebben bedrijven die de beste algoritmes kunnen bouwen en de beste data-wetenschappers in huis hebben een groot voordeel. Dat geld ook voor de creatieve industrie. Maar er zijn te weinig goed opgeleide data-analisten om de mogelijkheden ten volle te benutten. Wat dat betreft ligt er op gebied van onderwijs nog een grote uitdaging.

Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en iMMovator hebben de handen ineen geslagen en zijn bezig met de ontwikkeling van onderwijsprogramma’s waarin de datapraktijk wordt onderwezen aan een nieuwe generatie experts. Met hun kennis kunnen de verworvenheden in ICT en data worden omgezet in nieuwe mediaproducten en diensten, innovatieve formats en in een effectieve distributie van content. Na de zomer zullen de eerste modules voor de Master-opleiding van start gaan -modules die overigens ook los te volgen zijn voor mediaprofessionals die zich hierin verder willen bekwamen. In deze expertsessie geven we alvast een voorproefje van die modules.

Inschrijven
Vind je het leuk om de hele dag bij het Mediapark Jaarcongres aanwezig te zijn? Registreer dan hier een kaar voor het MPJC op 23 juni 2016. Be there, get inspired & meet! Wil je alleen deze expertsessie bijwonen? Schrijf je dan hier in!