Let’s talk video

tmgEen van de grootste Nederlandse mediabedrijven, TMG, heeft onlangs een app voor AppleTV gelanceerd.  De missie van TMG is volgens CEO Geert-Jan van der Snoek om mensen content te bieden op een aantal terreinen (o.a. nieuws, sport, zakelijk, automotive) via sterke merken. TMG wil in die domeinen een dominante speler zijn, ook op digitale platforms. Het bedrijf zet daartoe in op onder meer innovatie, bereik, crossmediale oplossingen en nieuwe betaalmodellen.

Vasthouden van de loyaliteit van de consument is belangrijk, ook bij over the top video. Met als doelen het vergroten van het bereik, het versnellen van de overgang van woord (de krant bijvoorbeeld) naar beeld (de videotak van het concern) en het uitbouwen van een duurzaam rendement.

Wat over the top video betreft, onderscheidt Van der Snoek drie pijlers: content, User Experience en  technologie. Technologie is de motor achterde andere twee. Je moet als consukemt de content krijgen die je wilt en die moet makkelijk te consumeren of gebruiken zijn. TMG is nu bezig met videoproducties rond de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, na de zomer starten experimenten rond het nieuws. (www.tmg.nl).

Geert-Jan van der Snoek (Telegraaf Media Group) @ Mediapark Jaarcongres 2016 from iMMovator on Vimeo.