Expertsessie Virtual Worlds

Iedereen is zich er van bewust dat het toevoegen van een extra laag op de (media)werkelijkheid of het maken van compleet nieuwe virtuele werelden enorme impact op het medialandschap gaan hebben. De komende jaren gaat iMMovator daarom vaker en meer aandacht besteden aan Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality.

In de zorg, entertainment-games, toerisme en architectuur zijn al vele voorbeelden te vinden van geslaagde toepassingen. Tijdens de expertsessie op 29 juni gaan we in op inspirerende toepassingen in de media- en erfgoedsector en vindt de kick off plaats van het Fieldlab Virtual Worlds:

Demo’s en achtergronden van VR/AR-toepassingen:

  • Pieter Siekerman, VR-specialist bij o.a. 24i en &Samhoudmedia, over de impact van VR/AR op tv-interfaces
  • Cyril de Vroom, CTO bij Sensiks, over de technische uitdagingen bij het maken van hun multi -sensorische interactieve belevingscabine: de Sensikspod
  • Martin Prins van TNO over TogetherVR van TNO: wat heb je allemaal nodig om van VR ook echt een sociale gedeelde ervaring te maken?

Pieter Siekeman

Pieter Siekerman is freelance technisch manager op het gebied van virtual en augmented reality. Hij is onder andere actief voor 24i Media – waar hij tot voor kort de positie van CTO vervulde – en &samhoud media – het bedrijf achter de VR Cinema in Amsterdam.

 

 

Martin Prins (TNO)

Martin Prins is senior media consultant bij TNO, waar wordt gewerkt aan het creëren en toepasbaar maken van nieuwe mediatechnologieën, met name voor TV en mediabedrijven. Daarbij kijken ze zowel naar de technische uitdagingen van morgen als die van over een aantal jaar. Een van de huidige onderzoeksgebieden is Social VR: het creëren van sociale VR toepassingen waarin gebruikers elkaar daadwerkelijk kunnen zien. Zelf ervaren? Kom op het Media Jaarcongres naar de TogetherVR demo in de foyer.

 

What’s hot:

  • Themistoklis Karavellas (Scientific Software Engineer – Beeld en Geluid) geeft ons een debrief van de de laatste VR/AR-ontwikkelingen die langskwamen op het internationale TVX-congres half juni
  • Benjamin de Wit (VR Days Europe) blikt vooruit op de programmering van zijn driedaags event dat in oktober weer plaats zal vinden in Amsterdam

Benjamin de Wit

Benjamin de Wit is Founder and Festival Director of VR Days, Europe’s leading creative professional VR, AR and MR event. De Wit was trained as an actor and worked with Ivo van Hove’s Toneelgroep Amsterdam from 2001-2007. Since he has developed several businesses, Spot On Agency, agency for actors and Studio Stomp, digital agency. Benjamin de Wit is the driving force behind The Classical Story, a multi-reality experience for classical music. He is on the board of Norma, the Dutch neighboring rights organization for musicians and actors.

 

Kick off Fieldlab Virtual Worlds

  • Patricia Alkhoven (CLICKNL/cultural heritage) geeft een preview van het Fieldlab Virtual Worlds met onder andere een Pop Up Lab en financiering voor samenwerkingsprojecten tussen erfgoed-instellingen en VR/AR-makers, dat na de zomer live gaat. Het Lab zal workshops organiseren en o.a. nieuwe manieren onderzoeken om erfgoedcollecties al dan niet in hun (historische) geografische omgeving te ervaren. 

Patricia AlkhovenPatricia is tevens ‘trekker’ van de Nationale Wetenschaps Agenda (NWA) route “Levend Verleden” waarin onderzoek naar de thema’s “Temporaliteit en Duurzaamheid”, De Burger als Expert” en “Betwist Erfgoed” plaatsvindt. Hierin speelt ook een FieldLab een actieve rol.

 

 

In de foyer van Studio 21 staan de demo’s van TNO en Sensiks waardoor deelnemers aan het MJC de VR-belevingen ook echt kunnen ondergaan. Let op, de demo’s zijn alleen door deelnemers van het MJC te bezoeken. Wil je deze demo’s ook bezoeken? Schrijf je dan hier in voor het MJC. 

Contactpersoon: Mir Wermuth
Partners: Beeld & Geluid, Meertens Instituut, Dutch Media Innovators, CLICKNL

Inschrijven

Als je MJC bezoekt zit deelname aan een expertsessie inbegrepen in je ticket. Na je inschrijving is het mogelijk je voorkeur voor expertsessie aan te geven (hierover ontvang je een aparte mail). Ben je niet aanwezig op MJC, maar wil je wel een van bovenstaande expertsessies bezoeken? Registreer je dan via onderstaand formulier. Let op: bezoekers van MJC hoeven zich dus niet via onderstaand formulier in te schrijven voor een expertsessie.