Expertsessie: Inwoners participatie biedt marktkansen maar vraagt om media innovatie!

Aanbieder: Gemeente Hilversum

Tijd: 11.30-13:00 uur

Locatie: Beeld en Geluid BenG Lab 1, Media Parkboulevard 1, 1217 WE  Hilversum

Nieuws ontwikkelt zich steeds sneller. Consumenten worden producenten en voelen zich steeds meer betrokken bij het zoeken naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Media spelen hier een grote rol in. Wat kunnen de  media betekenen in het delen van ideeën en het ontstaan van initiatieven? Termen als participatiemaatschappij, democratie 2.0 vragen om nieuwe manieren van communiceren, ook tussen overheden en inwoners. De macht en de betrokkenheid van inwoners in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken biedt nieuwe kansen voor de media industrie.

Centrale thema’s:

  1. De mondige burger zoekt nieuwe kanalen om zich te uiten en verbindingen te maken.
  2. Overheden zoeken naar nieuwe en snelle vormen van inwonersparticipatie.
  3. De media industrie heeft de mogelijkheid om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen gericht op C2C, C2B en C2Overheid.

Dick Rijken (Lector Informatie, Technologie en Samenleving De Haagse Hogeschool) neemt u mee in de ontwikkelingen van de netwerksamenleving, waarin inwoners, overheden en tal van organisaties op zoek zijn naar nieuwe rollen, diensten en manieren van werken. Hierin schetst hij de betekenis van innovatieve media-ICT oplossingen aan de hand van voorbeelden uit het Medialab.

Aansluitend gaat u in gesprek met Marleen Elshof Directie Media en Creatieve Industrie  Ministerie OCW, Lennart van der Meulen directeur VPRO, Wimar Jaeger wethouder Economische Zaken en Media gemeente Hilversum, Stan Thijssen Managing Partner Ngage Media en uiteraard Dick Rijken.

In deze werksessie verkennen we de nieuwe mogelijkheden voor de media met u en leggen we mede de basis voor een nieuwe innovatie agenda.

Inschrijven
Vind je het leuk om de hele dag bij het Mediapark Jaarcongres aanwezig te zijn? Registreer dan hier een kaar voor het MPJC op 23 juni 2016. Be there, get inspired & meet! Wil je alleen deze expertsessie bijwonen? Schrijf je dan hier in!