Een blik op de toekomst tijdens MJC-expertsessies

Op 29 juni organiseren Beeld en Geluid en iMMovator voor de 10e keer het Media Jaarcongres (MJC) op het Media Park, die dit jaar in het teken staat van ‘A New World, A New Perspective’. Tijdens het MJC komt de Nederlandse media-industrie bij elkaar om zich te laten bijpraten rondom de belangrijke ontwikkelingen in het huidige videolandschap. Naast het plenaire programma bieden verschillende MJC partners gratis expertsessies aan. In een klein(er) gezelschap komen tijdens deze sessies specifieke onderwerpen aan de orde. Laat je bijpraten over o.a. media en live events, data voor media, virtual reality en business voor media.

(Inter)nationale topsprekers

Tijdens het Media Jaarcongres kan iedereen die zich verbonden voelt met de media op een makkelijke manier met elkaar in contact komen. Aan de hand van verhalen, gesprekken en demo’s kijkt het MJC naar de toekomst en welke invloed het veranderende medialandschap daarop heeft.

Onder leiding van dagvoorzitter Rens de Jong geven diverse topsprekers uit de media industrie hun visie op de nieuwe wereld. In het plenaire programma zijn er onder andere bijdragen van Arjen Lubach, Jørgen Madsen Lindemann (Modern Times Group) en Deborah Acosta (New York Times).

Verdiepende sessies

Naast het plenaire programma bieden verschillende MJC-partners expertsessies aan. In de sessies wordt met een klein(er) gezelschap dieper ingegaan op de nieuwe regels en mogelijkheden van de hedendaagse media.

Door het brede programma aan expertsessies is er voor ieder wat wils. De expertsessie Data4Media van iMMovator is gericht op de kansen die data biedt voor toepassingen in de media en de rol en noodzaak van de datascientist. Daarnaast organiseert iMMovator in het kader van het SAX programma de expertsessie Sport en Media innovaties, in deze expertsessie wordt er dieper in gegaan op het live meebeleven van grote sport en live events en het inzetten van data en beelden voor nieuwe diensten en visualisaties. Tijdens de expertsessie Virtual Worlds wordt er dieper ingegaan op de inspirerende toepassingen van Virtual, Augmented en Mixed reality in de media- en erfgoedsector. De Gemeente Hilversum organiseert een expertsessie in het kader van de Media Mile, een route langs verschillende mediahotspots in de stad.

Het Commissariaat voor de Media brengt jaarlijks in de vorm van de Mediamonitor verslag uit van de stand van zaken op de Nederlandse mediamarkt. Op 29 juni wordt een speciale editie gelanceerd, die de ontwikkelingen van de afgelopen 15 jaar laat zien. Tijdens deze expert sessie worden de grote ontwikkelingen getoond, en gaat het Commissariaat in gesprek over de implicaties voor mediabeleid in Nederland

Gratis toegankelijk

De expertsessies worden tussen de drie plenaire sessie gehouden en zijn gratis toegankelijk, ook voor wie niet naar het plenaire MJC-programma komt. Kijk op de website www.mediajaarcongres.nl voor het complete programma en schrijf je gelijk in voor de expertsessies.

 

Over het Media Jaarcongres

Het Media Jaarcongres is een initiatief van iMMovator Cross Media Network en Beeld en Geluid. In de afgelopen tien jaar heeft het MJC zich ontwikkeld tot dé ontmoetingsplek voor de Nederlandse Media-industrie. Voorgaande jaren heette dit congres nog Media Park Jaarcongres (MPJC) en hoewel het zich nog op het Media Park afspeelt behelst het de gehele media-industrie. Daarom is gekozen om de naam te wijzingen naar Media Jaarcongres. Andere naam, maar nog steeds dezelfde dynamiek.