Commissariaat voor de Media: 15 jaar Media Monitor

 

 

Het tempo waarmee veranderingen zich in de media en in het mediagebruik voltrekken, ligt hoog. Met de Mediamonitor volgt het Commissariaat voor de Media die veranderingen op de voet, al vanaf 2002. De Mediamonitor verschaft actuele informatie over ontwikkelingen, eigendomsverhoudingen en marktaandelen van dagbladen, tijdschriften, televisie, radio en aanbieders van content op internet. De Mediamonitor bevat een schat aan informatie voor een ieder die in media is geïnteresseerd.

Ter ere van het 15-jarig bestaan van de Mediamonitor organiseert het Commissariaat een expertsessie. Tijdens deze sessie kijken we terug op 15 jaar mediamonitoring: hoe is het mediagebruik veranderd? Welke ontwikkelingen hebben we gezien? Welke implicaties hebben die voor het mediabeleid in Nederland? Hoe kijken we naar de toekomst? En wat betekenen al die veranderingen voor onze rol als toezichthouder? Hierover gaan we graag met u in gesprek. Om het jubileum luister bij te zetten, wordt een speciale en eenmalige editie van de Mediamonitor gepresenteerd.

Edmund Lauf

Edmund Lauf is sinds september 2004 projectleider van de Mediamonitor van het Commissariaat voor de Media. Lauf is communicatiewetenschapper en was als researcher in dienst van verschillende Duitse universiteiten. Van 1999 tot 2004 werkte hij bij als Senior Research Fellow voor de Amsterdam School of Communications Research van de Universiteit van Amsterdam.

 

 

Eric Eljon

Eric Eljon is sinds 1 juli 2011 lid van het Commissariaat voor de Media. Eljon heeft diverse functies bekleed binnen de publieke omroep (AVRO en VARA). Van 2004 tot juli 2011 werkte hij bij de commerciële omroep SBS Broadcasting, de laatste jaren als directeur SBS Productions en Public Affairs.

 

 

Deze expertsessie wordt gehouden bij het Commissariaat voor de Media, op loopafstand van Studio 21. Meer informatie over de Mediamonitor vindt u hier.

Contactpersoon: Pieter Ton, Commissariaat voor de Media, p.ton@cvdm.nl.

Inschrijven

Als je MJC bezoekt zit deelname aan een expertsessie inbegrepen in je ticket. Na je inschrijving is het mogelijk je voorkeur voor expertsessie aan te geven (hierover ontvang je een aparte mail). Ben je niet aanwezig op MJC, maar wil je wel een van bovenstaande expertsessies bezoeken? Registreer je dan via onderstaand formulier. Let op: bezoekers van MJC hoeven zich dus niet via onderstaand formulier in te schrijven voor een expertsessie.