Jonas de Cooman (Appiness)

MediaMatters Pitch Contest

MediaMatters is het nieuwe innovatieprogramma van iMMovator. Het koppelt Europese startups en scale-ups aan Nederlandse mediabedrijven. De startups en scale-ups helpen die bedrijven nieuwe oplossingen te realiseren, waardoor ze zelf verder kunnen groeien. Tijdens het Media Jaarcongres deden zes jonge bedrijven mee aan een pitchcompetitie, waarin het publiek door te stemmen de winnaar aanwees.

Appiness presenteerde Spott, een app waarmee kijkers in realtime producten kan kopen die hij ziet in een video. Spott is gekoppeld aan keyframes in de video, via een second screen applicatie kun je als kijker direct reageren als je iets ziet dat je zou willen kopen. Spott maakt video interactiever en voor de consument relevanter.

De winnaar

De bezoekers van het Media Jaarcongres wezen Appiness aan als winnaar. Rick van Dijk, programmamanager van MediaMatters, en Bert Kok, business manager van MediaMatters, reikten de prijs uit: zes maanden lang een werkplek op het Media Park en ondersteuning vanuit iMMovator bij de verdere ontwikkeling.